WA verzekering vergelijken en direct online afsluiten

WA verzekering
Onder WA verzekering verstaan we in Nederland de Wettelijk Aansprakelijkheidsverzekering die verplicht is voor alle eigenaren van een voertuig.

De WA verzekering is verplicht af te sluiten voor iedere bestuurder die in Nederland rijdt. De WA verzekering dekt de schade die u met uw voertuig veroorzaakt aan andere webgebruikers, personen en/of voertuigen. Als u bijvoorbeeld, in het ergste geval, iemand aanrijd moet u naast de materiele schade ook de volledige revalidatiekosten betalen en dit loopt vaak op tot tienduizenden euro’s. In dit geval bent u blij dat u WA verzekerd bent. Let op: er wordt alleen uitgekeerd door de verzekering als de verzekerde in het bezit is van een geldig rijbewijs en niet onder invloed is van bijvoorbeeld alcohol.

Je hebt 3 verschillende WA verzekeringen, namelijk de reguliere WA verzekering, WA+ en de All Risk verzekering. Goedkopere auto’s worden vaak gewoon WA verzekerd en de duurdere auto’s juist weer all-risk.

Aansprakelijkheidsverzekerig
Vaak wordt de WA verzekering verward met de gewone Aanspraklijkheidsverzekering. De aansprakelijkheidsverzerkering is bedoeld voor de schade die wordt aangericht in het dagelijks leven. In tegenstellen tot de WA verzekering is de Aansprakelheidsverzekering niet verplicht. Voor slechts enkele euro’s per maand heb je al een aansprakelijkheidsverzekering waarmee je verzekerd bent tegen onvoorziene ongevallen die u buitenshuis veroorzaakt. Bijvoorbeeld: U stoot een antieke vaas kapot wanneer u op visite bent bij uw buren. Hiervoor ben je met een gewone aansprakelijkheidsverzekering verzekerd. Maak je schade met de auto dan heb je dus de wettelijk verplichte WA verzekering nodig.
Onze tip voor huiseigenaren: let goed op wat je verzekerd met de aansprakelijkheidsverzekering. In diverse gevallen is materiele schade al gedekt door bijvoorbeeld de inboedelverzekering. Vaak heb je voor enkele euro’s per maand een verzekering die meer schade dekt dan u denkt. Vaak is het hele gezin dan ook meeverzekerd. Ben je nieuwsgierig naar de tarieven van WA verzekeringen of wil je aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken en vervolgens direct online afsluiten? Ga dan naar www.waverzekeringafsluiten.nl.