Het 3in1 hypotheekadvies

Slim hypotheek advies aanvragen

In deze tijden kan het rondkrijgen van een hypotheek een hele opgave zijn. Banken zijn niet altijd even happig op het geven van een hypotheek. En u als consument wilt uw zaakjes wel goed geregeld hebben, uiteraard. Nu zou u langs ieder kantoor dat hypotheken aanbiedt kunnen gaan om alles te laten uitzoeken en vervolgens de beste aanbieder kiezen, maar dat is erg omslachtig.

Een goed advies bestaat uit een aantal punten. Ten eerste wordt er in het advies gemeld wat de uiteindelijke kosten voor zullen zijn; hoeveel mag u lenen, maar met hoeveel rente en binnen welke tijd betaalt u het bedrag weer terug.

 

Waar moet ik op letten?

Tijdens het aanvragen van een hypotheek zijn er een aantal dingen waar u op kan letten. Behalve de lage rente waar uw oog op kan vallen, zijn er soms addertjes onder het gras. Kijkt u bijvoorbeeld goed naar de looptijd van de hypotheek. Als u een hoge hypotheek binnen 5 jaar moet aflossen, kan dat voor problemen zorgen. Vraag ook altijd naar de risico’s. Wat gebeurt er als u plots niet meer werkt, gaat scheiden of overlijdt? Zorg er altijd voor dat u weet waar u aan toe bent.

Veel mensen laten zich verleiden door aanbiedingen waar voor een bepaalde periode een vaste lage rente wordt beloofd. Vraag dan ook altijd naar de hoogte van de rente ná dat ene eerste jaar.

Het is verstandig om tenminste drie verschillende aanbieders een hypotheekadvies op te laten stellen. Zorg er altijd voor dat er van dezelfde looptijd uit wordt gegaan. Zo kunt u goed vergelijken wat voor u de voordelen zijn en welke hypotheek uiteindelijk voor u het voordeligst is. Helaas is het aanvragen van een advies niet gratis. Als u gaat ‘shoppen’ kunt u al heel veel geld kwijtraken aan de verschillende adviezen.

 

3in1

Er is één bedrijf (hypotheek-aanvragen.nl) die een 3in1 hypotheekadvies aanbiedt. U benadert slechts dit bedrijf en deze laat drie onafhankelijke hypotheekaanbieders voor u een advies maken. U betaalt dan één vast bedrag voor drie adviezen én de uitvoering. U kiest uit deze drie aanbieders het advies dat u het meeste aanspreekt en dat wordt met u besproken en voor u uitgevoerd. U bespaart op deze manier veel tijd en geld aan adviezen opvragen en doorlezen.

Een hypotheek aanvragen gaat heel simpel via de website. U vult daar uw gegevens en de wensen rondom uw hypotheek in en een medewerker neem contact met u op. Daarna hoeft u alleen nog maar een keuze te maken tussen de drie adviezen en is alles geregeld.