Duitse Hypotheek

Veel mensen zijn op zoek naar een goedkoper alternatief voor zijn of haar hypotheek. In Nederland zijn de hypotheken bij de meeste aanbieders enorm duur. Je betaald meestal wel meer dan 5% hypotheekrente. Daar hebben wij een oplossing voor gevonden. In Nederland komen er namelijk steeds meer aanbieders vanuit het buitenland. Als we in Duitsland kijken zien we dat een hypotheek daar veel goedkoper is. Daarom zijn er een aantal verstrekkers toegetreden tot de Nederlandse hypotheekmarkt.

De Duitse hypotheekrente is stukken lager ten opzichte van de Nederlandse. Daarom is het voor Nederlanders erg interessant om over de grens te kijken. Mensen die tegen de grens van Duitsland wonen kunnen vaker een Duitse Hypotheek afsluiten dan in het binnenland. De Duitse hypotheekverstrekkers maken vaak nogal onderscheidt tussen woningen aan de grens om hun hypotheek toch wel te financieren. Vooral in Limburg is het aantal Duitse hypotheken de afgelopen jaren flink toegenomen.

Als je in Duitsland een hypotheek wilt afsluiten moet je eerst alle informatie die je hebt afleggen bij de verstrekker. In Nederland daarentegen krijg je direct al een offerte. Hiernaast vraagt een Duitse hypotheek ook eigen inbreng van je geld. Een hypotheekverstrekker in Duitsland geeft nooit de honderd procent van de hypotheek. De hypotheek gaat tot maximaal 85% van de aankoopwaarde terwijl je in Nederland ongeveer 110% kunt krijgen. Als je een nieuweling op de huizenmarkt bent, dan kan de hypotheek duitsland nog wel eens afvallen van je keuzelijst. Op het internet is het steeds makkelijker om je hypotheek te vergelijken. Kijk eens bij andere sites om de Duitse Hypotheekrente te berekenen!