Hypotheek oversluiten

Voor veel mensen is het voordelig om een hypotheek over te sluiten. Dit komt omdat je dan vaak een voordeliger hypotheek tarief kunt bemachtigen. Mensen hebben vaak wat geld problemen en kunnen dan wel een goedkopere hypotheek gebruiken.

Wanneer de hypotheekrente op het moment dat je kijkt lager is dan toen je hem had afgesloten kun je een aanzienlijk hoog bedrag op je hypotheekrente besparen. Je sluit dan tegen een lager tarief een hypotheek af, dat kan leidden tot vele euro’s in je eigen broekzak. Het juiste moment is vaak aan het einde van een rentevaste periode. Dat komt omdat je er dan een vele lagere of geen boete voor krijgt. Wanneer je een tussentijdse hypotheek oversluit komt er meestal wel een boete bij. Ondanks de laatstgenoemde kosten kan een tussentijdse hypotheek toch interessant zijn voor veel mensen. Dat komt dan omdat de hypotheekrente op een bepaalde tijd erg laag is en dan maakt de boete vrij weinig uit.

Wanneer u een een hypotheek wilt oversluiten raden wij u aan om u zelf eerst goed te laten informeren. Zodat u later niet voor hoge kosten komt te staan waar u helemaal niet op gerekend had. Wanneer u voorheen een spaarhypotheek hebt afgesloten en je wilt je hypotheek oversluiten is dit niet meer interessant. Dat komt omdat de premie die betaald wordt in relatie staat met het rentepercentage van uw hypotheek.

Op het internet zijn er tal van berichten te vinden over het oversluiten van een hypotheek. Wij raden u aan om u zich zelf goed in te lezen.