Hypotheekadvies

Er zijn tal van hypotheken en bij niet allemaal hoef je met aflossingen de lening terug te betalen. Er zijn hypotheeksoorten waarbij je bijvoorbeeld helemaal niets af hoeft te lossen, maar er zijn ook hypotheken waarbij je elke maand een stukje terug betaald. Het hangt natuurlijk af van je eigen financiële situatie welk van deze het beste bij je past.

Er zijn in ieder geval drie mogelijkheden:
- Maandelijkse aflossing;
- Helemaal niet aflossen;
- Sparen om op het einde af te lossen.

Combinaties tussen hypotheken
Het is tegenwoordig redelijk populair om te kiezen voor een combinatie. De hypotheek wordt dan voor een gedeelte afgelost terwijl er voor het andere deel wordt gespaard. Het is belangrijk om te weten wat je inkomenssamenstelling over 10 jaar is, om tot een goede keuze te komen. Dat is natuurlijk lastig om vooraf te bepalen maar probeer er wel vooraf enigzins rekening mee te houden. Het is dan verstandig om direct te beginnen met de aflossing of om meer geld te sparen voor de aflossing. Zo voorkom je het risico dat je aan het einde van je looptijd de hypotheek niet kunt aflossen.

Risico
De keuze van je hypotheek is natuurlijk ook afhankelijk van de hoeveelheid risico die je wilt lopen. Aangezien een beleggingshypotheek bijvoorbeeld erg risicovol is, moet je goed rekening houden met voortijdige aflossingen mocht het sentiment gunstig zijn. Uitgaande van de hoeveelheid risico die je wil lopen, kan de hypotheekadviseur je helpen welke type hypotheek het beste bij jou past. Een adviseur weet precies welke hypotheek het meest voordelig is in jouw situatie.