Subsidie zonnepanelen

Bij het afsluiten van een hypotheek wil je vaak wel eerst weten waar je het best op kunt besparen. Een goede manier van besparen is om zonnepanelen aan te schaffen. Jaarlijks houd je dan veel meer geld over in je portomonnee om andere leuke dingen mee te doen. Nou is het ook zo dat je zonnepanelen vaak vergoed krijgt. In dit artikel zullen we je meer vertellen over subsidie op de zonnepanelen.

In Nederland is het zo dat je subsidie kunt krijgen op zonnepanelen. Vorig jaar trok de overheid 22 miljoen uit het potje beschikbaar voor de subsidies, dit jaar is dat met maar liefst 8 miljoen euro verhoogt! In totaal kunnen we daar maar liefst 30.000 subsidie zonnepanelen mee voorzien. Het is handig wanneer je nu nog snel investeert in de zonnepanelen, want ze zullen na 2013 waarschijnlijk worden afgeschaft. Dat betekent dat je dan geen extra geld meer kunt krijgen van de overheid op de zonnepanelen. Die moet je later dus helemaal zelf betalen.

In Nederland en in Duitsland is het zo dat er subsidies zijn op zonnepanelen. In andere landen is dit (nog) niet het geval. China verkoopt dan ook de meeste zonnepanelen aan deze 2 landen. In Nederland zijn de zonnepanelen ook stukken gedaald. Vaak wel met maar liefst 80%! Dat heeft voor een groot deel te maken met de productiekosten van de zonnepanelen maar ook met het feit dat na 2013 de subsidies op zonnepanelen waarschijnlijk zullen verdwijnen en er dan minder zal worden gekocht. Op andere websites is veel meer informatie te vinden over dit onderwerp.