Een hypotheek met bouwdepot

Het kopen van een woning of bedrijfspand is vaak erg moeilijk, tenslotte weet u in het begin nog helemaal niet in wat voor soort prijsklassen u moet gaan zoeken. Zeker als u ook wat ruimte wenst voor een verbouwing. Het berekenen van de maximale hypotheek met bouwdepot kan de zoektocht naar een geschikte woning een heel stuk gemakkelijk maken, u weet dan namelijk wat u maximaal kunt lenen bij een bank. De maximale hypotheek is van verschillende factoren afhankelijk, de voornaamste factor voor het bepalen van de hoogte is uw persoonlijke financiële situatie. Hoe meer zekerheid de kredietverstrekkers heeft dat u (en eventueel uw partner) de lening terug kan betalen, hoe hoger het leenbedrag is dat ze aan u willen verstrekken. Natuurlijk kan een financiële situatie gemakkelijk wijzigen, hier houdt een kredietverstrekker ook zeker altijd rekening mee.

Of het verstandig is om een maximale hypotheek af te sluiten, is nog te betwijfelen. Een financiële situatie kan gemakkelijk wijzigen, zo kan het bijvoorbeeld zomaar gebeuren dat u of uw partner een gedeelte van het werk of zelfs de gehele baan kwijtraken, waardoor de inkomsten enorm teruglopen. Op het moment dat de maandlasten geheel zijn gebaseerd op dit inkomen, dan kunt u in flinke financiële problemen komen. Een financieel adviseur zal u ook altijd het advies geven om een goede marge aan te houden bij het afsluiten van een bouwdepot hypotheek, alleen als u zeker weet dat u de maandlasten kunt dragen is een maximale hypotheek misschien interessant.

De meeste mensen kiezen ervoor om een groot gedeelte van de aanschafprijs van een woning te financieren met eigen vermogen. In de jaren voordat u een woning wilt gaan kopen is het dus verstandig om elke maand flink wat geld opzij te zetten. Het grote voordeel van het investeren van eigen vermogen in een lening is dat u de hoogte van de hypotheek uiteindelijk een stuk lager kunt houden. U loopt hierdoor minder financieel risico en u hoeft daarnaast maandelijks ook een stuk minder te betalen aan hypotheekrente en aflossing. Daarnaast is het ook gemakkelijk om een hypotheek rond te krijgen als u aan kunt tonen dat u een groot gedeelte al gemakkelijk met eigen vermogen kunt financieren. Bij het afsluiten van een hypotheek moet u uiteindelijk het vertrouwen van de kredietverstrekker zien te winnen, kleine factoren kunnen hierbij al een grote rol spelen. Natuurlijk heeft het absoluut geen zin om een poging tot het afsluiten van een hypotheek te doen op het moment dat u een negatieve notitie hebt in het register van het Bureau Krediet Registratie, geen enkele kredietverstrekkers zal u dan namelijk een hypothecaire lening toekennen.