Geld lenen voor uw woning

Als u een nieuwe woning koopt, zult u waarschijnlijk ook een lening afsluiten. Bijna niemand kan de kosten van een huis in één keer voldoen en nagenoeg alle huisbezitters hebben bij de aankoop van hun woning ook direct een hypotheek afgesloten. Zo kunt u de kosten van de woning in termijnen afbetalen.

Hoe kunt u een hypotheek afsluiten?

Een hypotheek afsluiten doet u meestal bij een bank of een andere organisatie in de financiële dienstverlening. Voordat u de hypotheek afsluit kunt u informatie inwinnen bij een financieel adviseur van de desbetreffende organisatie. Deze persoon kan u vertellen welke hypotheekvormen er zijn en welk bedrag u maximaal kunt lenen.

Samen met de financieel adviseur kunt u berekenen of het mogelijk is om het huis van uw keuze te kopen. Vervolgens kunt u afspraken maken over de maandelijkse lasten en de hoogte van de rente. Daarna kunt u de hypotheek afsluiten bij deze organisatie.

Geld lenen voor een verbouwing

Wilt u uw woning verbouwen nadat u hem heeft gekocht? De kans is groot dat u hier geen geld voor heeft na de aankoop van uw huis. Voor de verbouwing van uw huis kunt u eveneens geld lenen door uw hypotheek te verhogen.

Een andere mogelijkheid is om een aparte lening af te sluiten voor de verbouwing. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een doorlopend krediet waarmee u meerdere malen geld kunt opnemen tot een bepaald bedrag. De rente van deze lening is variabel en na een aflossing kunt u dit geld weer opnieuw opnemen. Verder is het mogelijk om een persoonlijke lening af te sluiten waarbij u eenmalig een bedrag kunt opnemen en dit in termijnen terugbetaald. Voor deze vorm van geld lenen geldt een vaste rente.